Moto slalom i moto rally – Prvenstvo grada Zagreba i Hrvatske

Ova subota bila mi je baš popunjena. Ujutro sam otišao baciti oko na moto slalom i moto rally – Prvenstvo grada Zagreba i Hrvatske, a popodne u posjet MK Ban u Zaprešiću.

Probudio sam se u subotu relativno rano, pun elana, no nakon popijene kave i spaljenih par cigareta, isti taj elan je netragom nestao. Čudna neka pojava. No, kako got, uspio sam se natjerati pojesti neki doručak, te se krenuo spremati za moto slalom i moto rally – Prvenstvo grada Zagreba i Hrvatske u organizaciji BMW moto kluba. Nakon što sam pripremio sve svoje tehnikalije, odlučio sam ipak popiti još jednu kavu, zapaliti pljugu i baciti oko kaj se događa na fejsu. I za tren oka bio sam ponovo u vodoravnom položaju s mobitelom i pljugom u ruci.

Ipak je u nekom trenutku proradila moja savjest, odlučna u tome da me izbaci s kauča. Pogledah šalicu s kavom, prazna. Počnem spremati duhan, pa pomislim, “Ajd, još jedna pljuga, pa idem”, no, ostadoh bez papirića. Sranje. Nije bilo druge, nego krenuti. Posjetiti kiosk, uzeti Rizle, pa dalje do benzinske i put Žitnjaka.

Gledajući situaciju iz stana, činio mi se kao jedan krasan topli dan, obasjan suncem, no ubrzo kako sam krenuo (naravno, bez jakne), shvatio sam da je to bila samo još jedna moja zabluda. Na suncu je bilo relativno toplo, no čim bi se pojavio hlad, shvatio sam da je možda bilo bolje da sam uzeo makar ljetnu jaknu. No, tko će se sad opet penjati na 3. kat?

Oko 11 sam napokon stigao na mjesto događaja. Taman sam pogodio trenutak kad nije bilo nikoga, jer su sudionici bili negdje drugdje. Nisam baš skužio gdje, no organizator događaja me uvjerio da će se uskoro vratiti i da natjecanje ide dalje. Prošlo je nekih 15 minuta, i stvarno, natjecatelji su se odnekuda pojavili. Uglavnom, uskoro je krenulo natjecanje u sporoj vožnji, pa sam to malo popratio, dok sam sve ostale discipline propustio, jer je ubrzo došlo vrijeme da se vratim kući i spakiram se za moto susret u Zaprešiću.

Sve u svemu, bilo je OK, ajd da se bar netko trudi s pokušajem da se malo oživi moto scena van ovih klasičnih moto susreta i jurnjava Grobnikom. Kao što rekoh, nije bilo baš previše zainteresiranih ovoga puta, ali se nadam da će se i to promijeniti, te da će bikeri u većem broju podržati ovakve manifestacije.

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.