Prvi pogled na Norton V4SV iz 2023

Oživljavanje Nortona u vlasništvu indijske TVS Motor Company nastavlja se s debijem proizvodnog modela Norton V4SV iz 2023. Napori da se britanski superbike dovede na tržište započeli su prije nego što je TVS kupio Norton u travnju 2020., a sada se ostvaruju. Još ne postoji datum isporuke za motocikl vrijedan 44.000 funti. Međutim, vozači mogu “registrirati interes” na Nortonovoj web stranici.

Prikladan svojoj stratosferskoj cijeni, gotovo £10,000 više od Ducati Panigale V4 SP2, 2023 Norton V4SV može se pohvaliti širokim rasponom vrhunskih komponenti. Öhlins je glavni suradnik, osiguravajući vilicu FGRT 200 s unutarnjim dijelovima NIX 30, amortizer Öhlins TXXGP izrađen prema specifikacijama Nortona kao i amortizer upravljača. Model Manx Silver dobiva kovane aluminijske felge od Oz Racinga, dok model Carbon ima felge od karbonskih vlakana od BST-a. Brembo se brine za kočnice – diskove, čeljusti i hidrauliku. Gume su Dunlop SportSmart TT.

Norton je napravio V4 motor od 1200 ccm kratkog hoda koji isporučuje 185 konjskih snaga pri 12.500 okretaja u minuti i okretni moment od 92 ft-lbs pri 9000 okretaja u minuti. Perimetarski okvir koristi aluminijske cijevi i ima podešavanja za nagib i pomak upravljanja.

“Prije dvije godine, Norton je naslijedio V4—motocikl zamišljen na stazi, ali rođen za cestu, motocikl koji je obećavao spoj ravnoteže, performansi i snage”, objašnjava izvršni direktor Norton Motorcycles dr. Robert Hentschel. “Tijekom posljednjih 18 mjeseci neumorno smo radili stavljajući ovaj stroj u naše nove objekte svjetske klase u Solihullu kako bismo ponosno ispunili obećanje vlasnicima Nortona. Zahvaljujući TVS-u koji je uložio 100 milijuna funti u Norton, a mi smo naknadno mudro ulagali u naše inženjerske procese i potpuno novu proizvodnu bazu, osigurali smo da jedva jedan dio nije poboljšan s motocikla koji smo naslijedili.”

“V4SV je drugačiji od bilo čega na današnjem tržištu, po dizajnu, ali je sve što očekujete od motocikla koji je izradio nepristupačni Norton,” nastavio je Hentschel. “Kratak stupanj prijenosa i velika snaga čine ovaj motocikl savršenim za cestu. Ovo je ultimativni britanski supermotocikl koji će izazvati i uzbuditi vozače od trenutka kada sjednu na motor do trenutka kada siđu. To je bez sumnje prelijepo umjetničko djelo. Nevjerojatno smo ponosni na ono što smo proizveli, s obzirom na izazove s kojima smo se suočili da bismo ga doveli do startne linije. Ono što je važno, ovaj novi Norton V4SV označava samo prvi korak u našoj uzbudljivoj viziji brenda.”

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.